Sagolika berättelser

I alla tider har människor berättat historier/sagor och förbättrat verkligheten genom att måla upp magiska världar, för sin inre syn.

Världar att hämta kraft ifrån, fly in i, inspireras av, vi har hittat på historier långt mycket läskigare än vår egen gråa vardag för att finna tröst till det verkliga livet och inse att det inte är så hemskt ändå…

Historier och sagor har berättats från man till man, kvinna till kvinna genom årtusenden -från mun till mun eller via det skrivna språket.Detta behov som vi människor har blir så alldeles extra tydligt för mej i dessa tider av ovisshet och nedmontering av socialt umgänge…
Historieberättandet ges plats och får ta en så mycket större plats i denna overkliga verklighet, och jag börjar verkligen förstå dess betydelse.
Jag läser normalt sett offantliga mängder böcker men i tider av oro om hur allt ändras, förändras och hur det går med nära kära och vardagen har jag inte kunnat koncentrera mej fullt ut på långa romaner lättvindig feelgood eller ens deckare under den här märkliga tiden.
Jag har däremot blivit en ljudboksknarkare. Jag behöver dessa berättelser, dom otäcka, dom djupa, och dom lätta, precis som mina godispåsar vill jag att mina berättelser ska vara blandade, att inspireras av, hämta kraft i,förundras och förfasas över och spegla sej i.
Under denna detox av socialt umgänge är behovet större än någonsin, både att ta del av och att dela med sej av.
historier av alla slag det är, lätt att förstå att berättartraditionen är stark i alla(mej veterligen) världskulturer , det är en livlina, räddningsplanka och språngbräda att kunna ta del av och dela med sej av- berättelser, av alla slag.
Unna dej en god bok vet jag!
puss

Relaterade Artiklar

Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *