Skagen Picknick

På våran allmänning står ett gammalt piano, efter att ha stått pall i snö och regn är det obrukbart som instrument men perfekt till bardisk. Att bjuda till kreativ picknick på allmänningen, bjuda in sina vänner till ett lättare mingel i sann Skagen anda, det är drömmen.

Jag råddar med udda glas, skålar för plockmat och fina servetter. Rullar ut den stora mattan och sätter ljushållare i marken , utifall att det börjar skymma innan gästerna går hem. Kuddar och filtar i gammal och ny tappning används och självklart ett gigantiskt parasoll om det blir för varmt. Jag bullar upp med acrylfärger, penslar och canvas så att gästerna kan pröva sina kreativa talanger.

Det är ett oslagbart sätt att få igång en skön stämning om gästerna är i olika åldrar eller inte känner varandra så väl, den kreativa touchen bjuder något oväntat och skapar en vi känsla som är härlig.

“Måla hela världen tillsammans och ha en fin kväll/dag, precis som de gamla Skagenmålarna i slutet på 1800-talet.”

bubbel och babbel i maskrosbersån

Att duka ute i det fria, för fester , luncher, enklare kvällsmat vilken underbar lyx!!! Att blanda det ärvda med det nya, plast och porslin. På våran bakgård står en gammal trädgårdsgrupp, gisten och skev är den, men den bär många fina minnen.

I år står vi i valet och kvalet om vi ska köpa en ny eller köra ett år till. Med mattor, kuddar, och fina textilier ter sej det slitna träet endast vackert och patinerat inte utslitet och uttjänt. Det är galet hur fint det går att lyfta ting med textil. Trädgårdsmöbeln får vara med ett år till.

Duken är av vaxduksmodell och gör hela baksidan färg-glad. I buskarna hänger jag glada fiskar som får rama in hela dukningen. I hjärtat hoppas jag på många sådana här bjudningar i sommar.

“Att duka ute i det fria, för fester, luncher, enklare kvällsmat vilken underbar lyx!!!”

Picknick

Gården

Återanvänd

Glassbägarna använder jag till planteringskrukor, där chilin får växa till sej.

Picknik Hemma På Gården

När du fixar med dina blommor och planterar inför sommaren och hösten är det klockrent att ha picknick hemmavid. Med engångsartiklar, slipper du disk och trix och kan fokusera på odlandet och samtalen.

I början på sommaren när grönskan är skir och landen fortfarande bruna av jord, brukar jag dessutom dekorera med fejk växter.

På ett enkelt sätt blommar apelsin och oliv, citron och palmer, utan att jag behöver bekymra mej över kyla och vattning.

Testa att skapa ditt eget Provence, du också.

“Plant your own garden and decorate your own soul instead of waiting for someone to bring you flowers”

Gårds-dukning under bar himmel

Gårdsdukning

Välkomna på en fest med få personer, naggande goda, under bar himmel. Bästa tipset, i dessa pandemi tider, är att bjuda få personer vid flera tillfällen.

Blanda gammalt och nytt för att få till din alldeles egen personliga känsla.

Använd grönt som bas i både färger och dekoration, fint på bordet lyser broccolin på sitt fat. Loppisfynden blandas med det nya till en exklusiv mix.

Hoppas att du får många gårdsdukningar under bar himmel denna sommar!

under bar himmel

I trädgården eller på balkongen, i parken eller på gården, samlar du läckert dina vänner. Bjud på något gott och grönt och rama in hela härligheten med loppis och nytt. Sköna kuddar och fina dukar, ger en ombonad känsla.

Bordet byggde jag av en Eu pall och den bryter fint mot det sirligt gröna i dekor och trädkronor.
Mina remmare (glas) köpte jag via en annons, dom passar fint med mina nya mellamin tallrikar och gamla kannor. Mixa och matcha du också.
Ha en härlig sommar!!

Fler tips & Idéer?

här hittar du mig

hör gärna av dig

om du undrar över något!

Följ Mig

Här nedan hittar du mer inspiration och tips jag gjort tidigare!

Nya tider att vända blad och gå mot något nytt

tre hem,
tre stilar

Nyår är en av de festligaste högtiderna, det känns skönt att få starta något nytt att skriva ett nytt år i kalendern och få nya möjligheter och fräscha starter.

Vi har besökt tre olika familjer och skapat deras önske nyår, utefter deras tycke och smak. Förutsättningarna har varit de samma , men stilarna vitt skilda.

Vi har den 1920 tals influerade nyårs supeen med skor på  väggarna och växter i taket, pärlhalsband på bordet och maffig sammets duk. Den minner om charlestonedans och Gatsby.

Vi har den djungelinfluerade nyårsmiddagen med mängder av djurinslag i både textil och dekor.

Och så har vi den vita avskalade nyårs supeen med skaldjursplatå och vita inslag som symbol för att börja om och börja på nytt.

Välj och vraka bland det du tycker bäst om och låt dej inspireras att  matcha och mixa hejvilt bland de stilar du gillar.

Hem 1

Ljuva 20 tal…

1920 var ett glammigt decennie och här har jag återskapat den känsla av dekadens och murrigglamour som den tiden bjöd, dels för att jag tyckre om det och dels för att vi i dessa minimerade tider behöver påminnas om att det kommer att gå att ha stora svulstiga middagar igen..snart, hoppas jag.

Ibland är det svårt att få plats med blomsterdekorationerna på bordet eftersom gästerna kan få svårt att se varandra, det har jag löst genom att göra ett vackert arrangemang som helt enkelt får hänga över bordet. Det underlättar ju helt klart att arbeta med konstväxter då de ska flyga fritt så det har jag gjort.

Bordet har en duk av en sammetsgardin och vackra underlägg i samma färg som lyktorna som jag använt som dricksglas.

Servetterna är ärvda linnehanddukar med en kökshandduk riven i 4 delar som band och tjänstgörande servettring.

Servettrosetten har blommor som matchar den duk som ligger över champagnebordet, den duken är ett duschdraperi som faller lika vackert som ett siden tyg.

Too much is never enough när det kommer till dekorationer i år, passa på och unna er något riktigt omsorgsfullt dekorerat och flärdfullt.

Hem 2

Djungelvärlden

I djungel dukningen har jag spänt upp ett dusch draperi som backdrop och fondvägg och använt så mkt djur i olika former som huset förmådde, guldkaniner som håller i ljus, roliga apor som klättrar på cocosstammar och fulfina porslinshundar från loppis och grannar.

Duken är en gardinlängd i senapsgul sammet , och de levande ljusen har fått lova att samsas med silverfärgade honungsljus som är batteridrivna.

Basporslin och gråa detaljer gör att djungel temat trots sin mångfald håller balansen och blir mycket men inte föööör mycket. Tänker mej att en cocosglass med ananas hade varit strålande gått att servera i bubblet till tolvslaget i den här miljön.På bordet slingrar sej en löpare av eucalyptusblad, konstgjorda, och runt bordet har jag ställt palmer i kruka.

Jag har gjort en girlang av glittriga palmblad, ängla hår och vinterstjärnor för en gnistrande start på det nya året.

Hem 3

Som ett oskrivet blad...

Vitt och gnistrande guld och silver har blivit dekoren i denna eleganta sfär av vitt och guld. Speglar är undertallrikar, ljusen är uteslutande glittriga batteriljus och sprakande glaskulor, den här dukningen är som gjord för att kunna tappa tid och rum och inte behöva tänka på om ljusen är släkta eller ej, det är bara att titta varandra djupt i ögonen och låta sej föras i väg till glittrande snöbaler och glamorösa filmer.

Snöstjärnorna på väggen är gjorda av bakplåtspapper och spetsdukar.

Uppsättningen av victorianska rosor som faller ut i rummet är konstväxter som jag stuckit ned i hönsnät  i en ärvd karott för stabilitet och elegans.

Det höga glittrande våningsfatet har jag byggt av olika glasdelar och limmat ihop med glaslim, karlssonsklister funkar också fint, obs det går inte att diska på traditionellt vis utan behöver torkas av med het trasa försiktigt och glöm inte att aldrig bära eller lyfta ett limmat fat i toppen, lyft det i bottenplattan så håller det.

Hela rummet har omslutits med ljusslinga i vitt och guldglittrande ljus och i glasen ligger en liten hälsning med önskan om ett gott nytt år.

fantastiskt år för fantastiska människor

2020 2021 2020 2021 2020 2021

Days
Hours
Minutes
Seconds

gott nytt år

Med önskan om ett gott nytt år och förhoppning om att vi kan ha många fler och större middagar och fester nästa år, 2021, nu smäller det!!!

Ta hand om er!

// malin

tveka inte att att höra av dig

kontakta mig

Julen by Malin
i tre olika stilar!

Vill du ta del av Malins glittrande värld så kan du kostnadsfritt regga dig här på sidan.

White Christmas

Vitt, stilrent och glitter.

Kitchmas

Färgsprakande och lustfyllt.

Tradmas

Varmt och välkomnande.

Samma förutsättningar, olika stilar!

Hur väljer vi att det ska se ut där vi bor är och lever, hur väljer vi vilken stil vi har, kan andra förstå hur det ser ut där vi bor, bara genom att höra hur gamla vi är och vad vi jobbar med? Det är enkelt att med små medel skapa helt olika miljöer utifrån samma förutsättningar i samma miljö men med olika stilteman.

Den här helgen har jag byggt upp tre olika stilar i tre likadana matrum, Alla rummen har lika stora bord, ungefär samma väggpartier, många dörrar och råspont.

Jag har använt mej av samma enkla strama vita porslin i samtliga miljöer Samma disponering av ytan men använt mej av helt olika färger och stilar.

Utgångspunkten har varit att tolka tre olika familjers drömjul

Utgångspunkten har varit att tolka tre olika familjers drömjul

Nedan ser du de tre familjerna.

Familj 1

Birgitta och Milo som båda har passerat 50år. Birgitta arbetar på snabbköp och Milo arbetar med administration, dom har vuxna barn och älskar att resa till Grekland och Frankrike när tillfälle ges.

Familj 2

Lotten, 42 år är dramapedagog och bor med sin tonårsdotter Cynthia som precis har börjat att läsa till kommunikatör och beteendevetare, båda älskar de att läsa och att titta på gamla filmer.

Familj 3

Hanna och Kristian är båda i 35 årsåldern, de träffades på Chalmers och arbetar som ingenjörer. Barnen Lukas och Ella älskar när hela familjen är ute och cyklar och att spela obegränsat med spel förstås.

White Christmas

Vem vill inte ha en vit mjuk jul, en jul full av gnistrande snökristaller, ljusslingor, istappar och ljus, en jul med gnistrande stjärnhimmel och bjällerklang.

om snön lyser med sin frånvaro eller om man vill skapa känslan av elegans och glamour, -skapa en helt vit jul med dekorativa detaljer i guld och silver.

Vit gran med en personlig touch av mormors lampskärmar, plymer och vitguldiga julhängen blir vackert ihop med en vit ljusslinga och söta små hälsningar skrivna på juletiketter som får hänga i granen.

I den mörka midvintertiden glittrar guld och silvervita minijulkulor som dekoration i mitten av matbordet. Jag som älskar kontraster har gjort en julbukett av pinnar, havre, fjädrar och julkulor samlade i en stor syltburk.

Vitt basporslin passar i alla lägen, här har jag använt loppisfyndade kakfat som underdsättstallrikar för att få till den lite glamorösa stilen , bryter av med råa  linne servetter. För att få balans i en dukning och inredning föreslår jag att du väljer att lyfta en stil för att sedan medvetet bryta mot den stilen ett antal gånger genomgående. Här har jag tex använt mycket glitter, och elegans men valt att bryta med trä och rufft, plastigt bryts fint mot naturmaterial. Låter du den vita färgen vara genomgående håller den ihop temat och du får en välkomnande genomtänkt miljö som inspirerar.

När jag bjuder på middag vid högtider tycker jag att en av de viktigaste sakerna är att gästerna känner sej sedda och välkomna, en liten present eller en vacker, rolig bordsplacering ger en extra känsla av omtänksamhet.

Till White Christmas har jag valt att göra slevar  som ansikten med varje gästs namn, en fin snackis och ett roligt minne, dessutom ett perfekt pyssel för hela familjen att samlas runt.

Med önskan om en riktigt vit ju

Tavla

Bordsslev

Paketinslagning

Kitchmas

I den här färgsprakande miljön spelar fantasin fritt, i taket hänger kulörta slingor med inbyggda högtalare, på så sätt kan julmusiken omsluta hela rummet.

Stjärnglittret är i missmatchande färger och mycket är handgjort, ärvt eller loppisfyndat.

Med starka färger och kulörtaslingor, blandade glas och kitschiga svanar, skapas en julstämning i stil med Piff och Puffs julaftonsgran.

Julgransslingor gjorda av skumtomtar och färgstarka julhängen tillverkade av pärlplattspärlor som du enkelt  smälter i ugnen ger en färgglad jul. Paketen är flerfärgade och mångdekorerade. Julglädjen förstärks genom att vända på middagen, till förrätt bjuds en hel skål skumtomtar tillsammans med bubbel och sång.

En färgstark missmatchande kitchmas önskas du med färgfyrverkerier.

Skum tomtedans

Grandekoration

Paketinslagning

Tradmas

Jul jul strålande jul…

Som interiören i en amerikansk julfilm, en traditionell jul, med ljus, grangirlanger rött grönt och halm.

En julig värld med omtanke, där det lilla är det stora.

Vitt basporslin bryts av med handgjorda keramikskålar.

Till bordsdekoration använder jag grönkål och hjärtan gjorda i najtråd, varje gäst får en chokladtomte med namn på som en xtra julklapp.

Granen är överdådigt pyntad i naturmaterial och egenpysslade girlanger.

Torkade apelsinskivor samsas med halmstjärnor och sammetsrosetter.

Matbordets svartröda duk påminner om en skogshuggarskjorta, tillsammans med matchande servetter och bruna glasflaskor får bordet en perfekt rustik inbjudande känsla.

God jul vet ja!!

Bordsdekoration

Grandekoration

Paketinslagning

Extra fix-tips!

The most bold and ultimate ideas of 2020 for handmade items by award-winning designers Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam

Släpp loss din kreativitet!

Du är mer kreativ än du tror

Julafton börjar om

Days
Hours
Minutes
Seconds

Vem tycker du passar att bo i vilken miljö?

Vilken är din stil? Hur skulle du vilja forma din och de dinas jul i år?

Låt din fantasi ta ut svängarna, det är aldrig fel , om du själv tycker om det.

Tänk på att det går att göra en oändlig mängd kombinationer och stilar med samma förutsättningar, kör så det ryker!!

Att äta ute!

I år blir julen lite annorlunda, vi kommer bjuda hem dom vi har nära till vår trädgård och se till att tända eldar marschaller och ljus, ljusslingor och kandelabrar.

Vi tar ut stekplattan och rullar vegbollar och vänder grönkål i woken.

Det blir förmodligen en kortare sittning än i vanliga fall men det är mysigt att träffas och härligt med vänner.

Som vanligt får man vara lite storsint mot vädret, precis när vi hade dukat upp på vår bakgård började regnet att falla, men som den nordbo man en gång har blivit är det ju bara att hugga in på delikatesserna ändå, vatten torkar ju och glada vänner värmer.

Ut och njut vet ja!!

Du är mer nordbor än du tror

Hör av dig så hittar vi på något kul

Ljusets drottning är här

Lucia

Luciamorgon

Stjärnfall

Julstjärna

Blomkrukefix

Kom med du åxå

Välkommen till min värld av glitter glam och härligheter, här får du inspiration och möjlighet att inspirera och diskutera med andra, om livets villhöver och nödvändigheter – Livsstil, konst, tankar och inredning.

Ha en riktigt underbar

Lussemorgon

Midsommar närmar sej med stormsteg, vad ser du mest fram emot?
Jag längtar efter sillen och dukningen blommorna i håret och det obligatoriska regnvädret.
Vännerna och skratten , stressen över att det inte är tillräckligt mkt prippsblåkänsla och skagenmålarna samtidigt...😀✨️😍
Jag längtar lite efter det daggvåta försommarkvällsgräset och det snålkalla draget när klockan blivit lite väl mkt, jag längtar kort och gott och det är en fin känsla.
puss
❤️
...

Det är omöjligt att inte bli glad av den här kombon!! @atelje_lejonkulan aka @kors.i.allsin.dar ihop med blå himmel och hav - Marstrand levererar !!!
Lycka i koncentrerad form !!
...

kännde mej lite som en 1800tals parafras när vi hämtade tavlorna från strandverket, böjd gamnacke trötthållning och allt 🤣🤣🤣🤣Nu väntar nya äventyr , utställning på @gunneboslott 23e 24e juli
sagolik miljö och konst som gjort för prinsessidenter och magiska väsen.
✨️💕🌸💕✨️
...

Vet ni vad!! Något av det bästa jag vet är att sy, -sy om och kreera, det kliar i fingrarna när jag ser ett vackert tyg, oavsett om det är ett påslakan en gardin, skjorta eller metervara, det finns oändliga möjligheter och det gör mej lycklig.
För mej är det optimal avslappning att sy och skapa.
Christer har en helt annan inställning till att slappa, jag slappar med symaskinen han slappar i soffan, men visst blev han fin i sin påslakan skjorta, som han såklart gärna slappar i .
I morgon ska jag och @atelje_lejonkulan hetssy hela dagen , jag längtar!!!
💕🎨🧡💕✨️🎉
...

🎉💕✨️Ärligt talat att träffa nya människor, Det är bränslet i livet !!!
I love it !!
Och hurra !! jag ser att det droppat in ett helt gäng med nya människor här på insta och jag är super nyfiken på er, dela gärna med er av 5 egenskaper eller älsk som driver just dej i livet!

Jag tänker att jag börjar, passar samtidigt på att presentera mej kort.

🌟 Jag är alltså Malin Anna Maria Lejonberg, en brokig själ som älskar att se gammalt bli nytt och att omge mig med färg, vackerheter och kreativitet. 💖

✨️Remake gör mej glad , Att ge nytt liv åt det gamla är min grej! Från vintagefynd till kreativa projekt, jag älskar att skapa om och göra det unikt.Både kläder inredning miljöer events mm

✨️Att skapa egna världar Konstnärlighet och fantasi driver mig. Att måla, skulptera och utforska nya idéer är mitt sätt att uttrycka mig själv.Att skapa ett parallellt universum där snäll är en superkraft och glädje medicin.

✨️Jaaaa för att umgås med vänner, nya och gamla Inget slår stunder med dem jag älskar. Middagar, vin, bubbel och samtal är mitt bränsle för själen.

✨️ Färger, färger, färger: Jag lever och andas i en värld av färg. Att ha ett hav av nyanser runt mig gör mig lycklig och inspirerad varje dag.

✨️ Powerful Living, min verksamhet, ligger vid forsen i Kvarnbyn och står för mitt livs motto att göra varje dag färgstark och kraftfull. -too much is never enough! Därför har jag många ben i verksamheten, jag målar, gör events, håller i yoga, temakvällar, syr kaftaner, hattar och mkt annat allt med ett avstamp i innerligt, glädje färg , passion och hållbarhet.
Life is for living.

🏡 Jag bor i det charmiga Kvarnbyn i Mölndal, tillsammans med Christer, hunden Bertil och katten Bummi, i ett brokigt lumpmagasin. Välkommen till min färgstarka värld! 🎨✨
Jag önskar innerligt att du ska trivas här !

Glöm inte- skriv gärna dina fem älsk- saker - jag är så nyfiken på dig 💫
puss
♥️
...

Gooodmorgon !!! I dag blir det en bra dag !!
Ta hand om er 💕✨️
...

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Mörkret ligger tätt därute, det enda som lyser är snön med sin frånvaro. Inomhus tisslas och tasslas det och det är knappt att sömntunga ögon har orkat sej upp ur dom sköna lakanen.

Varje Lucia vaknar jag tidigt och skakar liv i dom som  det går  att få liv i, för att hinna med att njuta av lussebulle och pepparkaka innan dagens bestyr kallar.

Vi gör vad vi kan för att förgylla den här tiden på året och traditionen av att fira Lucia är magisk.

Med sång och ljus kommer hon och sätter guldkant på den mörka vintertiden.

Jag är helt överförtjust i Lussefirandet, dess sånger och kläder, ljusen och kransarna i håret, ibland är det glitter som pryder huvudet, i år blir det en granriskrans, som egentligen är avsedd för dörren.

Det är längesedan jag växte ur mitt Lucianattlinne men jag tycker alltid att det passar bra att klä sej i valfritt helvitt en dag som denna, för gammal och ung.

Att hänga ljusslingor och snöfall i taket och att strössla med stjärnor är utmärkt för en Luciamorgon och får mer än gärna pryda sovrummet resten av december, januari och en bit in i februari, det är rogivande med vitt, ljus och en stjärnhimmel över sängen.

Massor av levande ljus, girlanger gjorda av ljusslingor och popcorn, sovmorgon och julstjärnor i taket, vad mer kan du önska.

Vi har poppat obegripliga mängder av popcorn och trär upp dom oregelbundet på ståltråd för att dom ska singla ner likt Disneyflingor över hemmet.

Ett kluster av ljusslingor och popcornslingor fäster jag i ett moln av hönsnät som sedan får sväva fritt  i sovrummet.

Överhuvudtaget är det härligt att frossa i den vita färgen fylld av ljus, jag binder en stjärnekrans av rivna lakan och glittriga stjärnfall, kompletterat med spetsar från ett gammalt lakan och försöker att göra sovrummet så lugnt och harmoniskt som det bara går.

Det är ju ändå ganska många timmar som spenderas i bingen så det är alltid skönt att göra det extra inbjudande och lugnt där.

Grönt är färgen för lugn och ro så lakanen får komplettera växterna och ge en känsla av trygghet och harmoni.

Eftersom jag tycker så mkt om julstjärnor men inte är så väldigt förtjust i att vattna dom har jag köpt vita vackra alldeles oäkta julstjärnor i år.

Deras fula krukor virar jag in i sidor jag rivit ur gamla uttjänta böcker och binder om med ett hampasnöre, det blir super fint och ser så där alldeles lagom omsorgsfullt ,nonchalant ut.

Över ljusslingorna som normalt sett hänger i vårat sovrum trär jag stora och små vita adventsstjärnor, det skimrar fint och lyser upp lagom mkt i den mörka morgon timman.

Hela Luciadagen går åt till att frossa i lussekatter och pepparkakor, att bjuda och bli bjuden på glögg och att ta det extra lugnt i sängen.

Om det inte hinns med på morgonen så kan väl Lucia firas lika väl på kvällen i en lite tidigare kvällning, vilket sanslöst mysigt avslut på en stressig dag.

Luciamys med ljus och glögg pepparkakor och lussekatter och till det, musik från radion och ett evigt fall av stora popcornflingor.

Njut av din Lussetid, jag vet att det är en endaste dag det handlar om men i december kan det inte pimpas med för mkt ljus och glitter, slingor och godsaker, vi behöver allt vi kan för att ljusa upp årstiden och Lussetemat är ju oslagbart i sin vita skrud.

Nu ser jag vintertiden an med skimrande ljus och fluffig säng och glöm inte… Lusselelle, Lusselelle 11 nätter kvar till jul.

Snart, mkt snart, står julen för dörren och lite ledighet med den.

Hoppas att du får en fin lussehelg.

Har du frågor

Hör av dig, så hittar vi på något kul!

Malin
Leijonberg!

Här ser du inspirerande dukningar, inredningstips och DIY med stylist, inspiratör och skribent Malin Leijonberg.

Vill du ta del av Malins glittrande värld så kan du kostnadsfritt regga dig här på sidan.

Välkomna till min värld av glitter glam och härligheter!!!

Första Advent!

När första ljuset brinner står julens dörr på glänt, det vankas dofter och smaker som minner om barndomens jular.

I den mörkaste av årstider ser jag varje år fram emot att få ta fram adventsljusstakar och stjärnor, ljus och ljusslingor, det får mej att känna mej varmare till sinnes och gladare i hjärtat.

Att baka sjutusenfyrahundratolv kakor och bullar är inte något för mej men att bjuda på adventsfika med godsaker och rikligt med dekoration passar mej PERFEKT.

I min gamla köpmansskänk förvarar jag allehanda bråte och roligheter som kommer väl till pass när det ska dekoreras.

Strutar av presentpapper till pepparkakorna, och andra godbitar, är en bra och fin lösning i coronatid.

Jag tycker att det med mycket känsla, lite pengar och ett stort engagemang går att skapa en julig atmosfär redan i adventstid, för att riktigt få rå om sej och doppa sej i ljus och glitter som är så välbehövligt mitt i den gråaste och dystraste av månader.

Egen Adventskalender

Adventsstaken

Knubbljus

Fulfix

Gosaker

Keep it simple!

Kakburkarna fyller jag med köpekakor och dom juliga kakformarna fylls med enklaste äppelkaka med rikligt av kanel och mandlar, i ärlighetens namn köpte jag även den färdig och stoppade helt sonika ner den i en granform för att få till den där magiska känslan av julfilm, -du vet dom där filmerna där allt glittrar och utspelar sej i USA och där det alltid går bra till slut och där alla kommer fram till att det som ändå betyder något är att vara med dom man tycker om.

Om du gillar att baka så är det ju ett alldeles förträffligt tillfälle att göra det under advent, men om tiden, orken eller lusten inte räcker till så gör fusklösningar, det är ändå tanken, samtalet och känslan som sitter i själen, i slutet på dagen.

Sockerkaka toppad med philadelfiaost uppblandad med florsocker och dekorerat med cocktailbär är en annan favorit, ser i det närmaste tecknat ut och är super smarrigt.

Värmande sken från stearinljus gammelmormors koppar att servera glögg i(dom är liksom lite små för att ha till kaffe), blandat med fina träbrädor och ljusslingor gör en grå och trist dag, mjuk och härlig.

Jag brukar alltid försöka gömma mina batterihållare till ljusslingorna på bästa sätt, ibland med säckväv, ibland med omslagspapper, eller som här med en vacker servett och ett fint band, så egentligen gömmer jag inte batteridosorna jag kamouflerar dom snarare.

Eftersom jag är så urbota dålig på att baka så använder jag gärna pepparkaksformarna som dekor att hänga i fönster och på inredning, likt den gamla visan om sockerbagaren där det hänger pepparkakor i fönstret och hästar grisar och andra saker…hos mej hänger det pepparkaksformar, det går precis lika fint.

too much is never enough!

De mest glittrande och underbara ideérna skapar vi tillsammans

Mys och njut!

I fönstret hänger också en lina med papperspåsar  fastklämda med klädnypor, det är vår adventskalender.. både barnen och de vuxna älskar den! Hos oss, får vi olika dagar som är våra. I påsarna kan det ligga allt från tuggummi, till presentkort och strumpor, jag märker påsarna med klistermärken från nummer 1-24 , så turas vi om att öppna.

Till adventsglöggen och innan adventsmiddagarna är det alltid gott med pepparkakor toppade med bluecheese och en mandel, enklare sätt att få till en proffsig mingelbit, går inte!

Krama tuben försiktigt för att få en fin liten topp och fäst sedan en skållad mandel som dekor till härligheten.

Jag fullständigt älskar känslan av att faktiskt befinna mej i en adventskalender och det slår mej ofta hur enkelt man med små medel faktiskt kan åstadkomma det,- genomgående färgtema,, naturmaterial blandat med ljus och slingor,  goda dofter från kakburkarna och oändliga mängder sidenband, och så inte att förglömma lagret med glöggflaskor som ska kännas som om det kommer räcka i 10 år, då ser det härligt ut, och det finns alltid möjlighet att snabbt få till den där sköna doften av jul och förväntan, genom att värma lite på spisen, nästan samma effekt som doftpinnar.

För att min adventsljusstake ska hålla hela vägen fram till julafton, iaf en av dom, så brukar jag använda blockljus, loppisfyndade spetsdukar får bli dekor, omsorgsfullt fastknutna med rött siden band, likt alla levande ljus behöver dom tillsyn, men det är det värt.

Hoppas att du får en alldeles underbar adventstid med mkt levande ljus och ljusslingor, mkt strössel i vardagen helt enkelt. Glöm inte att komma ihåg att en av de bra sakerna med den här tiden är att stöket inte syns så tydligt i det glittrande ljuset…. så sätt på en kastrull med glögg njut av doften skala en apelsin och lägg upp fötterna på bordet en stund, det är du väl värd.

Njut av adventstiden, too much is never enough!

Mvh // Malin

Snart tänder vi första ljuset

Days
Hours
Minutes
Seconds

Regga dig nu på malinleijonberg.se!

Välkommen till min värld av glitter glam och härligheter, här får du inspiration och möjlighet att inspirera och diskutera med andra, om livets villhöver och nödvändigheter – Livsstil, konst, tankar och inredning.

Inspirerande möten

I Malin Leijonbergs värld av glitter, glam, tankar och livsstil finner du inspirerande personer att utbyta tankar och idéer med. Tillsammans bygger vi en virtuell värld av tips, idéer och värme. Glittrande möten helt enkelt.

Överraskningar

I Malin Leijonbergs värld består överraskningarna av små presenter i i form av workshops och roliga inlägg , som ny medlem får du en personlig glitterpresent inom kort efter din anmälan.

DIY tips

Kontinuerligt fylls Malin Leijonbergs värld på med filmer, bilder och texter om hur du själv kan förgylla din tillvaro, sk DIY tips, det är allt från klädtips till remake av spetsdukar , konservburkar och annat kul.

OBS! Att registrera ett konto är kostnadsfritt och och du är med så länge du vill.

Frågor tveka inte att höra av dig

HALLOWEEN

Här ser du inspirerande dukningar, inredningstips och DIY med Malin Leijonberg. Vill du ta del av Malins glittrande värld så kan du kostnadsfritt bli medlem på sidan.

VÄLKOMMEN

Inredningstips, dukningar & DIY

Blomsterkoffert

Malin dekorerar mormorskoffert.

Ishänder

Dökalla händer i bålen.

Flaggspel

Döläskiga flaggspel av soppåsar.

Ögonpopp

Ögon av flirtkulor.

Happy Halloween

Midsommar närmar sej med stormsteg, vad ser du mest fram emot?
Jag längtar efter sillen och dukningen blommorna i håret och det obligatoriska regnvädret.
Vännerna och skratten , stressen över att det inte är tillräckligt mkt prippsblåkänsla och skagenmålarna samtidigt...😀✨️😍
Jag längtar lite efter det daggvåta försommarkvällsgräset och det snålkalla draget när klockan blivit lite väl mkt, jag längtar kort och gott och det är en fin känsla.
puss
❤️
...

Det är omöjligt att inte bli glad av den här kombon!! @atelje_lejonkulan aka @kors.i.allsin.dar ihop med blå himmel och hav - Marstrand levererar !!!
Lycka i koncentrerad form !!
...

kännde mej lite som en 1800tals parafras när vi hämtade tavlorna från strandverket, böjd gamnacke trötthållning och allt 🤣🤣🤣🤣Nu väntar nya äventyr , utställning på @gunneboslott 23e 24e juli
sagolik miljö och konst som gjort för prinsessidenter och magiska väsen.
✨️💕🌸💕✨️
...

Vet ni vad!! Något av det bästa jag vet är att sy, -sy om och kreera, det kliar i fingrarna när jag ser ett vackert tyg, oavsett om det är ett påslakan en gardin, skjorta eller metervara, det finns oändliga möjligheter och det gör mej lycklig.
För mej är det optimal avslappning att sy och skapa.
Christer har en helt annan inställning till att slappa, jag slappar med symaskinen han slappar i soffan, men visst blev han fin i sin påslakan skjorta, som han såklart gärna slappar i .
I morgon ska jag och @atelje_lejonkulan hetssy hela dagen , jag längtar!!!
💕🎨🧡💕✨️🎉
...

🎉💕✨️Ärligt talat att träffa nya människor, Det är bränslet i livet !!!
I love it !!
Och hurra !! jag ser att det droppat in ett helt gäng med nya människor här på insta och jag är super nyfiken på er, dela gärna med er av 5 egenskaper eller älsk som driver just dej i livet!

Jag tänker att jag börjar, passar samtidigt på att presentera mej kort.

🌟 Jag är alltså Malin Anna Maria Lejonberg, en brokig själ som älskar att se gammalt bli nytt och att omge mig med färg, vackerheter och kreativitet. 💖

✨️Remake gör mej glad , Att ge nytt liv åt det gamla är min grej! Från vintagefynd till kreativa projekt, jag älskar att skapa om och göra det unikt.Både kläder inredning miljöer events mm

✨️Att skapa egna världar Konstnärlighet och fantasi driver mig. Att måla, skulptera och utforska nya idéer är mitt sätt att uttrycka mig själv.Att skapa ett parallellt universum där snäll är en superkraft och glädje medicin.

✨️Jaaaa för att umgås med vänner, nya och gamla Inget slår stunder med dem jag älskar. Middagar, vin, bubbel och samtal är mitt bränsle för själen.

✨️ Färger, färger, färger: Jag lever och andas i en värld av färg. Att ha ett hav av nyanser runt mig gör mig lycklig och inspirerad varje dag.

✨️ Powerful Living, min verksamhet, ligger vid forsen i Kvarnbyn och står för mitt livs motto att göra varje dag färgstark och kraftfull. -too much is never enough! Därför har jag många ben i verksamheten, jag målar, gör events, håller i yoga, temakvällar, syr kaftaner, hattar och mkt annat allt med ett avstamp i innerligt, glädje färg , passion och hållbarhet.
Life is for living.

🏡 Jag bor i det charmiga Kvarnbyn i Mölndal, tillsammans med Christer, hunden Bertil och katten Bummi, i ett brokigt lumpmagasin. Välkommen till min färgstarka värld! 🎨✨
Jag önskar innerligt att du ska trivas här !

Glöm inte- skriv gärna dina fem älsk- saker - jag är så nyfiken på dig 💫
puss
♥️
...

Gooodmorgon !!! I dag blir det en bra dag !!
Ta hand om er 💕✨️
...

"Levande lycka 💫 Inget ögonblick är mer verkligt än just nu.
Vi kan inte ändra igår eller styra imorgon, men vi kan älska det vi har precis här och nu. Vårt förhållande till oss själva är vår livslånga följeslagare,vårat enda livslånga förhållande, och att vårda det förhållandet, det viktigaste vi gör. Att vara lika snäll mot sej själv som mot andra är en konst vi behöver träna på .
Att vara så kritisk som vi ofta är mot oss själva bygger inte några vänskapsband...i dag väljer jag att vara min egen bästa vän, att omfamna mitt nu och stråla i min egen glans. För precis som vi alla, är jag tillräcklig precis som jag är.
Ha en fin fredag!!
och glöm inte...Du ska va pr(ins)esident!!! som imperiet nästan sjöng ....✨️✨️✨️✨️
Puss
💖
#LevandeLycka #HärOchNu #VänskapMedSjälv"
...

✨️✨️Prinsessident!!!- Att Styra sin Värld med Glitter och Makt
I en värld där prinsessor dansar i slottets salar och presidenter regerar från sina majestätiska palats, finns en sällsam varelse som förenar det glittriga med det maktfulla, det mjuka med det järnhårda. Hon är Prinsessidenten, en sällsynt hybrid av sagans glans och verklighetens realism.

Med kronan balanserande på sitt huvud som en symbol för både status och ansvar, stiger Prinsessidenten upp varje morgon redo att ta sig an dagen. Hon vet att det krävs mer än bara en vacker klänning och en strålande leende för att styra ett rike. Det krävs styrka, mod och en vilja att göra det som krävs för att upprätthålla fred och välstånd.

Men glöm inte bort den glitter och glamour som omger henne. För även när hon skriver under lagar och beslutar om politiska åtgärder, gör hon det med en touch av elegans och stil. Det är som om varje pennstreck är en dans och varje möte en kunglig bal.

Viktigast av allt är att Prinsessidenten uppskattar sig själv och sina egna värden och egenskaper. Hon vet att hon är värdig både kronan och makten som kommer med den. Att vara en Prinsessident är att leva sitt liv fullt ut, att våga gå den väg du valt oberoende av andra, att stå stolt och självsäker i din egen kraft och att fortsätta framåt, även när vägen är lång och kantad av utmaningar.

Något att ströva efter och öva på är att vara som Prinsessidenten, att omfamna både vår inre prinsessa och vår inre president, och att regera vår egen värld med glitter och makt, med hjärta och hand.

#Prinsessident #GlitterOchMakt #StyrkaOchElegans @malinleijonbergart
...

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Kontakta Mig

Kontakta mig om du har frågor eller funderingar kring inredning och styling mm.

Inspiration

Dekorera mera

Välkomna till min värld av glitter glam och härligheter!!!

Jag har under ca 25 år drivit ett företag med inspiration och tankar som ledord!! Jag har en underbar kvarn i kvarnbyn i mölndal där jag anordnar events och fester bröllop och roligheter för företag och privatpersoner.
Allt som gör livet lite roligare kickar igång mej !!! Jag målar sedan 20 år tillbaka och landar allt som oftast i färger glädje änglar och glitter, tråkigheter dyker ju upp längs vägen ändå så att göra livet lite glammigare är stort fokus !
I samband med mitt samarbete med ÖoB kickar vi igång min egen hemsida/forum där det finns utrymme för tankar ideer och filosoferingar runt mat , mode, dekorationer, dukningar, konst event och livet
varmt välkommen och var med och bygg upp denna värld av glitter färger och ljus.

VÄLKOMMEN