Boosta din kreativitet !!

Kreativitet och konstnärsskap är två skilda ting som ofta sammanblandas

Kreativitet förväxlas ofta och likställs ofta med konst men är en fantastisk kraft som kan öka livskvaliteten och ge balans i tillvaron. Det är ett sätt att uttrycka sig själv och få utlopp för sina känslor på ett positivt sätt. Det finns många olika sätt att vara kreativ på, och det är viktigt att hitta det som passar just dig.

En av de mest uppenbara sätten att vara kreativ på är just genom konst. Många människor finner glädje i att måla, teckna eller skulptera. Detta kan vara en bra övning för att öka kreativiteten, då det kräver att man tänker utanför boxen och hittar nya sätt att uttrycka sig själv på. Att prova olika tekniker och material kan också hjälpa till att utmana och utveckla kreativiteten.

Musik är också en stor kreativ uttrycksform som kan öka livskvaliteten. Att spela ett instrument eller sjunga kan ge en känsla av uppfyllelse och lycka. Att lyssna på musik kan också ha en positiv effekt på humöret och kan fungera som en form av avkoppling.

Skrivande är en annan kreativ uttrycksform som kan ge en känsla av balans och självuttryck. Att skriva dagbok eller att försöka sig på att skriva poesi eller noveller kan vara en bra övning för att öka kreativiteten. Detta kan också hjälpa till att bearbeta känslor och tankar på ett positivt sätt.

Precis som med många andra verktyg som hjälper oss att landa och utvecklas må bra och sköta hälsan är det oväsentligt hur pass sk bra vi är på uttrycksmedlet, det viktiga är att pröva och träna på det, precis som vi springer i skogen för att må bra inte för att bli elitidrottare så är det helt magiskt att använda sej av olika kreativa verktyg för att må bra och utvecklas, inte för att prestera något.

För att öka kreativiteten kan det vara bra att göra övningar som utmanar hjärnan. Ett exempel kan vara att försöka komma på så många olika sätt att använda en vanlig hushållsprodukt som möjligt. En annan övning kan vara att ta en bild eller ett objekt och försöka komma på så många olika sätt att tolka det som möjligt. Detta kan hjälpa till att öppna upp sinnet för nya idéer och tankar.

Sammanfattningsvis kan kreativitet vara en viktig faktor för att öka livskvaliteten och balansen i tillvaron. Genom att utforska olika kreativa uttryck kan man hitta det som passar just en själv. Att göra övningar för att utmana hjärnan kan också hjälpa till att utveckla kreativiteten. Så var inte rädd för att utforska din kreativa sida – det kan vara en av de mest givande sakerna du någonsin gör.

Relaterade Artiklar

Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *