Att vara som du vill…

Det slog mej , att vi ofta pratar om skönhetsindustrin som ett måste och smink som ett gissel…
Jag vet att det till stora delar är så, att det ofta förväntas att kvinnor ska vara sminkade och uppiffade, att det är något normativt som per automatik kommer sej av vår patriarkala sammhällsstruktur, av män för män,typ.
Liksom högklackat och korta kjolar, eller, kjolar över huvudtaget för den delen. Kvinnor förväntas bära det, kanske för att det anses vackert kanske för att det minskar rörelsefriheten, därom tvistar di lärde.
MEN vänd på det en gång och tänk..kvinnor KAN ha smink och kjol, tänk att vi faktiskt inte MÅSTE.
Tänk vad konstigt att samma patriarkat( vi) har beslutat sej för att män tydligen ska vara osminkade och ha byxor, ganska tråkigt för dom om du frågar mej…

Vi pratar  om att tjejer ska kunna gå och vara hur dom vill, strunta i normen, det hejar jag på för fulla muggar !!! Go do your thing !!
Så tänker jag närmare på det och kommer fram till att det är hur vi värderar att måla sej, ha högklackat och kjol som är problemet.
Nog borde det vara upp till varje fritt tänkande varelse att smycka sej och klä sej som den vill.
Jag har aldrig känt att jag MÅSTE sminka mej eller vara på något visst sätt, men,jag tycker att det är jäkligt roligt och ett par läppar lyfter liksom mej en grå dag! Jag älskar att måla och greja och tycker snarast att det är trist för så många män att det inte e ok att sminka sej lite lätt, bara så där lite på kul , ihop med skägg o vanliga blåjeans, att det är så samhällsfrånvänt att män kan ha kjol bara säå där…
Nog är vi lite knasiga allt…
Helt stöpta i vår form av normativa beteenden, helt färgade av det, åtminstone delvis.

Ponera att jag hade varit Magnus istället, vilket ytterligt mkt mer svårt beslut det hade varit om jag hade valt att sminka mej då, om jag hade velat ha glitter och läppstift, kjol och klack..bra för att, bara för att det är snyggt.
Jag pratar inte om olika läggningar, jag pratar om att vi tänker randigt, vi tänker konventionellt vi tänker utifrån vår tid.
Tänk dej Magnus och mej i 1700-talets Frankrike, båda pudrade och målade till fullo, inga konstigheter, Spetsar och klackar på kvinna som man…många andra olikheter men just dessa attribut var på den tiden könsneutrala, inte klass neutrala men köns neutrala.
Det slog mej att det kan vara så väl en frihet som ett gissel att sminka sej och klä sej i klack och kjol, och att det borde vara alla människors rätt att göra precis det dom känner för.
Hela tiden alltid, att inte känna några måsten, bara möjlighet att göra som en vill, ytterst bra grej!!!!

Herregud bryt normen, gör som det dej behagar !!!

Relaterade Artiklar

Kommentarer

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *